انحراف آب از سرچشمه‌های قزوین به سمت تهران قابل پذیرش نیست

درج شده توسط: روابط عمومی

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی:

انحراف آب از سرچشمه‌های قزوین به سمت تهران قابل پذیرش نیست

11 Sep 2024

کد خبر : 8909727

تعداد بازدید : 1375

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس گفت: این بی‌عدالتی که آب سرچشمه‌های استان قزوین منحرف شده و به تهران می‌رود در حالی که خود قزوین تشنه است، برای مردمان دیار تاریخی مینودری قابل پذیرش نیست.

فاطمه محمدبیگی در سمینار تخصصی الگوی مشارکت مردمی در بخش‌های آب، کشاورزی و محیط زیست که در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی ‌(ره) برگزار شد، اظهار کرد: مسئولان ملی، دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به داد استان قزوین در حوزه آب برسند.
وی افزود: چطور می‌شود که ما از جنوب و دریاهای شور با طرح‌های ۳۴ هزار میلیارد تومانی به دنبال انتقال آب به کویر هستیم که البته باید اینگونه باشد و انجام شود، اما آیا می‌شود مردم مظلوم استان قزوین با وجود قرار گرفتن در کنار آب رودخانه‌هایی همچون دینه‌رود، الموت‌رود، شاهرود و خر‌رود و ابهر‌رود تشنه‌لب و فقط نظاره‌گر جریان زیبای آب باشند بدون اینکه بهره‌ای از آن ببرند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: این عدالت در حوزه آب نیست، این بی‌عدالتی که آب سرچشمه‌های استان قزوین منحرف شده و به تهران می‌رود در حالی که خود قزوین تشنه است، برای مردمان دیار تاریخی مینودری قابل پذیرش نیست.
محمدبیگی اضافه کرد: ظلمی که به دشت قزوین می‌شود فقط ظلم به مردم استان قزوین نیست، بلکه ظلم به همه مردم ساکن شمال غرب کشور است زیرا دشت قزوین تأمین کننده غذای بیش از ۲٠ میلون نفر می‌باشد.
وی ادامه داد: اگر بیابان‌زایی شده و تالاب الله‌آباد تبدیل به دشت الله‌آباد شود، ریزگردهای آن در مرحله نخست متوجه مردم پایتخت می‌شود و دود حاصل از آلودگی محیط زیستی، فرونشست زمین و از بین رفتن صنایع آن به چشم همه مردم کشور خواهد رفت.
نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: بسیاری از صنایع استراتژیک کشور در استان قزوین فعالیت دارند و قزوین قطب تولید بسیاری از صنایع کشور است. آیا می‌شود این رفتار نابخردانه را با آب استان قزوین کرد؟ این امر قابل باور نیست اما در حال اجراست.
محمدبیگی افزود: این عدالت نیست، تا کی باید از همه حوزه‌های آبریز اطراف به تهران به عنوان یک غول شهر و کلان شهر آب برسانند؟ آیا باید استخرهای تهران پر از آب شود، اما باغات چند صد ساله ما خشک شود؟
وی ادامه داد: ما صدای مردم استان هستیم و خواهیم بود و از همه اساتید و متولیان امر خواهش می‌کنم تا حکمرانی آب را جدی بگیرند و پژوهش‌هایی در این زمینه داشته باشند و ما نیز به صورت مرتب با وزارت نیرو ارتباط داریم. هفته گذشته تخصیص بودجه برای احداث سد بورمانک برای ما آمد و امیدواریم با سدسازی، طارم را از اضمحلال نجات دهیم.