در این مراسم فخرالسادات نصیری، مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم ضمن گرامی داشت شهادت شهید سلیمانی و تبریک روز مادر و ولادت بانوی دوعالم اظهار کرد: اینکه ما چقدر بتوانیم به عنوان یک الگو از شخصیت بانوی دوعالم بهره ببریم و تجلی صفات ایشان باشیم بسیار برای ما بانوان حائز اهمیت است. اینکه ما بتوانیم یکی از شاخصها و معیارهای رفتاری و اخلاقی بانو دو عالم را در خود پرورش دهیم و خود را به انجام این صفات ملزم کنیم نیز حائز اهمیت است و روش بکارگیری این اقدام، هنر ارزشمندی است که باید در ما تجلی پیدا کند.
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم با تاکید براینکه حضرت زهرا(س) بهترین نمونه جمال الهی بودند عنوان کرد: انسانها از نگاه دین اسلام تجلی صفات الهی هستند و وجه تمایز افراد نه از منظر جنسیت بلکه به لحاظ صفات الهی است چنانچه حضرت زهرا(س) با امیرالمومنین برابر است و تنها از منظر صفات الهی با یکدیگر متمایز هستند به گونهای که حضرت زهرا (س)مظهر جمال الهی و امیرالمومنین مظهر جلال الهی هستند.
وی ادامه داد: نیمی از جمعیت جامعه زنان هستند و نقش تربیت نیم دیگر جمعیت را در جایگاههای مختلف به عهده دارند و این صفات مسئولیت ذاتی ما است و نقش زنان تاثیر بسزایی در جامعه دارد.
این مسئول با بیان اینکه الگوسازی مدنظر رهبر انقلاب، اجرای طرح الگو سوم زن مسلمان است عنوان کرد: طبق بیانات رهبر انقلاب، زن ایرانی منتقل کننده هویت زن ایرانی و اسلامی است و ما باید در مسیر الگوسازی و تربیت الگو سوم زن ایرانی اسلامی گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه ما باید در انتقال صفات الهی به نسل جدید پیشگام باشیم تشریح کرد: نسل اول زن، نسل زن شرقی و تنها به دنبال خانه نشینی و ازدیاد نسل بود، الگو دوم زن غربی بود که جامعه به آن نگاه ابزاری داشت و برای دریافت حق خود دست به تولید جنش میزد اما الگو سوم زنی است که در تمام عرصههای اجتماعی فعال است.
نصیری با اشاره به اینکه ما باید براساس اصول بنیانی دین الگو زن مسلمان ایرانی را معرفی کنیم بیان کرد: نسل پیش رو نسلی باهوش و خلاق بوده و از بدو تولد درحال دریافت اطلاعات است که این امر سبب میشود تا ما نتوانیم به راحتی این نسل را بشناسیم اما این به معنای طرد آنان و ایجاد شکاف نسلی نیست و نگاه ما به عنوان اولیا تربیتی باید راهگشا باشد تا شکاف نسلی را از بین ببرد.
وی در پایان صحبتهایش گفت: دست نوازش و مهرورزی از صفات بارز مادران است که از گذشتههای دور همراه بانوان بوده و حالا این مهرورزی و برقراری ارتباط صمیمی است که میتواند شکاف نسلی را از بین ببرد.
دکتر سید علی قاسمزاده طی سخنانی در این مراسم بیان داشت: در دوره مدیریت جدید، در حوزه امور بانوان دانشگاه شاهد فعالیت های پربار این حوزه بودیم و که برخی از این فعالیتها الگویی برای دیگر عرصههای جامعه شد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیان کرد: شهادت سردار سلیمانی، شهید وطن و اسلام را تسلیت میگوییم، راه امام حسین(ع) محور جریان مقاومت است که امیدواریم این مسیر توسط سربازان مقاومت و مدافعان حرم ادامه دار باشد.
نماینده وزارت عتف در استان عنوان کرد: در تاریخ و اساطیر ایرانی زنان موفق و الگوهای بسیاری وجود دارند اما تمام این افراد تنها در یک بعد شخصیتی الگو هستند و ما نمیتوانیم این افراد را به عنوان الگو کامل معرفی کنیم. وی گفت: در متون تاریخی و فرهنگی به ویژه شاهنامه ما با زنان و قدرتمند و موفق بسیاری مواجه میشویم که سین دخت یکی از زنان خردورز در شاهنامه است اما تنها در حوزه خردورزی الگو است و ممکن است در سایر ابعاد شخصیتی نتوان وی را به عنوان الگو معرفی کرد و این درحالی است که در روایت آمده که خداوند پیامبر را علت خلقت، امیرالمومنین را علت خلقت پیامبر و علت خلقت این دو بزرگوار را بانوی دو عالم میداند.
رئیس دانشگاه معین استان با تاکید براینکه علت آفرینش، خلقت بانوی دو عالم است عنوان کرد: صفات افرادی که از فرهنگ و تاریخ ما رویت میشود به عنوان زن مسلمان یک صفت تک بعدی است درحالی که حضرت زهرا (س) جلوه تمام و کمال صفات الهی و انسانی و نمونه بارز شجاعت، دلاوری، ولایت مداری، خانواده مداری و ارزشهای متعالی خداوند است و تمام جلوههای مثبت در جامعه انسانی در ایشان تجلی یافته و ایشان به حق سرور زنان دو عالم لقب گرفته است.
وی افزود: جشنواره بانوی اسوه ایده و ابتکاری جدیدی بود که مورد توجه قرار گرفت و با بررسی بیشتر و رفع نواقص این طرح میتواند به عنوان یک طرح اسوهساز و الگو ساز مورد توجه قرار بگیرد.
وی تاکید کرد:مسئلهای که امروز وجود دارد این است که جامعه باید از ظرفیت زنان ضمن حفظ حریمها و ارزشها بیشتر استفاده کند. وی ابراز کرد: در دانشگاه بانوان الگو در حوزههای مختلف حضور دارند که ما امیدواریم با وجود این الگوهای فرزانه بتوانیم آینده درخشانی را برای کشور ترسیم کنیم.
قاسم زاده گفت: دانشگاه حمایت خود را از اقدامات امور بانوان اعلام میکند و حامی گفتمان سازی در مسئله زنان به ویژه عفاف و حجاب برای زمینه سازی زیست عفیفانه است اما در این بین نیازمند مشارکت همگی هستیم.
وی ادامه داد: طبق تاکید رهبر انقلاب ما در حوزه عفاف و حجاب از منظر هنر کم کار بودهایم و این درحالی است که غرب در این حوزه بسیار موفق عمل کرده و لازم است ما نیز به مسئله مغفول مانده عفاف و حجاب با محوریت هنر ورود جدی داشته باشیم.
وی بیان کرد: موضع پوشش موضوعی است که تنها مختص به اسلام نیست و در تمام ادیان و اساطیر پوشش نماد اصالت و برهنگی نماد بردگی است و این نشان میدهد مسئله عفاف و حجاب همواره از گذشته های دور با ما در ارتباط بوده است به گونه ای که از گذشته زلف از منظر اسطوره شناسی نماد قدرت و عفت بوده و به تعبیری مقدس محسوب میشود.
دکتر نرگس انصاری، مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان نیز در این مراسم اظهار کرد: افتخار ما زنان است که جلوه تمام نمای خلقت حضرت زهرا است و زن مظهر انسان ساز، جامعه ساز و تمدن ساز است.
مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیان کرد: رویداد بانوی اسوه با هدف معرفی بانوان شاخص و الگوی دانشگاه طراحی، تدوین و اجرا شد .
وی در پایان صحبتهایش گفت: اگرچه تا رسیدن به نقطه تعالی انسانیت فاصله بسیار است اما تکلیف ما در شرایط کنونی قدم گذاشتن و حرکت در این مسیر است.
همچنین در حاشیه این مراسم اتاق ویژه امور بانوان دانشگاه افتتاح شد، برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات فرهنگی و عفاف و حجاب از دیگر بخش های حاشیه این مراسم بود.
گفتنی است در پایان برنامه از بانوان اسوه دانشگاه تجلیل و قدردانی شد. شعرخوانی، اجرای سرود و تواشیح از دیگر برنامه های این مراسم بود.