ایران مهد خیزش های انقلابی و مقاومت در جهان است

درج شده توسط: روابط عمومی

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره):

ایران مهد خیزش های انقلابی و مقاومت در جهان است

27 Dec 2023

کد خبر : 2350908

تعداد بازدید : 436

دکتر سید علی قاسم زاده در چهارمین رویداد بین المللی و اولین همایش ملی، مقاومت و جهان آینده که پیش از ظهر چهارشنبه در سالن اجتماعات امیرکبیر در ساختمان آینده پژوهی برگزار شد، اظهار کرد: ایران مهد خیزش های انقلابی و مقاومت در جهان است. 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید علی قاسم زاده در چهارمین رویداد بین المللی و اولین همایش ملی، مقاومت و جهان آینده که پیش از ظهر چهارشنبه در سالن اجتماعات امیرکبیر در ساختمان آینده پژوهی برگزار شد، اظهار کرد: مستحضرید یکی از جلوه‌های هویتی  ایرانی  فرهتگ مقاومت است، فرهنگ دلاوری، حماسی و قهرمانی در ایران ریشه‌دار است، این فرهتگ هم از لحاظ گستره جغرافیایی که در تعارض بیگانگان قرار داشت و سابقه قیام های مختلف در برهه های تاریخی  و هم به لحاظ ایدئولوژی که نشات گرفته از فرهنگ عاشورا بود، نهادینه شده بود. 

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیان کرد: تمام جریان‌های مقاومت و پایداری که در جغرافیای منطقه شکل گرفته است به نوعی با جریان مقاومت در ایران  گره خورده است. 

وی گفت: نیک می دانیم که در برخی از کشورهای غربی و شرقی و آفریقایی نیز حرکت های مبارزاتی و شبه مقاومتی شکل گرفته اما بسیاری از این کشورها به دنبال استقلال ملی و رهایی از سیطره فرهنگی و استعماری غرب بودند اما جنس جبهه مقاومت در ایران و جهان اسلام امروزه  با تمام جبهه‌های مشابه در دیگر کشورها متفاوت است. 

نماینده وزارت عتف در استان یادآور شد: بنظر می‌رسد که روند جبهه مقاومت بیش از آنکه نهضت و جریانی باشد  یک مکتب است و مکتب فراتر از نهضت و جنبش است و زمانی که ما از مکتب سخن می‌گوییم درحقیقت از یک جریان و گفتمان غالب و سبک خاصی سخن می‌گوییم
آنچه که در جبهه مقاومت امروز شکل گرفته یک مکتب گفتمانی و بسیار ریشه دار آینده محور است که درست است  بخشی از آن به فرهنگ و تاریخ گذشته منطقه  برمی گردد اما وجه غالب آن با  الهام‌ از قیام عاشورایی شکل گرفته است. 

وی افزود: منشا اصلی مکتب مقاومت امروز در گفتمان انقلاب اسلامی ریشه دارد. بعد از جنبش‌های یک صد سال اخیر در نواحی مختلف آسیا و حتی ایران  از جمله جنبش سید جمال الدین اسد آبادی، شیخ عبدو، جنبش مشروطه و جنبش مردمی ملی شدن صنعت نفت، تجارب انباشته شده منجر به شکل گیری انقلاب اسلامی شده است و محور مقاومتی را پایه ریزی کرد که  امروز توجه تمام جهان را به خود معطوف کرده است. 

رئیس دانشگاه معین استان خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم تفاوت های جنبش های غیراسلامی را با محور مقاومت امروزی مقایسه کنیم می توان به موارد ذیل اشاره کرد: نخست آنکه تقریبا اغلب  جنبش‌ها و جریان های مبارزاتی شکل گرفته در دنیا ریشه مقطعی و غالبا ملی دارند و این درحالی است که افق جبهه مقاومت جنبه فراملی و ناظر بر آینده  آخرالزمانی دارد. مقصد جنبش جبهه مقاومت امروز  مقصد رسیدن به مدینه فاضله و زمینه سازی ظهور حجت است. 
دوم آنکه ماهیت جنبش های دیگر مسائل بومی و رهایی از مشکلات قومی و منطقه ای است اما محور و مکتب مقاومت امروز هدفی شخصی و صرفا ناظر بر حل مشکلات جغرافیایی زندگی خود ندارد. ماهیت حرکات و پایداری محور مقاومت امروز بیشتر از اینکه محصور و محدود به مذهب و عقیده خاص باشد، ابعادی انسانی و جهانی دارد و همین مساله غزه و طوفان الاقصی گواه این است که جهانیان فهمیدند که علی رغم هجمه رسانه ای برای تروریست جلوه دادن جبهه مقاومت وجدان های مردم جهان بیدار شد و ماهیت انسانی فعالیت های محور مقاومت آشکار شد. 

لذا مکتب جبهه مقاومت یک مکتب فراملی است جغرافیای خاصی ندارد و اگرچه شیعه پرچمدار آن است اما این مکتب متعلق به تمام مردم جهان است 
ما با نگاه فراملی اسلامی معتقدیم که فعالیت های جبهه مقاومت  به یک آینده درخشان که همان ظهور ولیعصر(عج) است منتهی خواهد شد. 

سوم آنکه، در بسیاری از جنبش‌های جهانی طلایه‌داران آن تعدادی از افراد روشنفکر هستند که هدف آنها ایجاد آگاهی فرهنگی یا اجتماعی است اما آنچه که در جبهه مقاومت مشاهده می‌شود جنبه روشنفکری که بر پایه مقاومت مبتنی بر سود و منفعت فکری نیست که افق دور دست نداشته باشد امامسیر ما در جبهه مقاومت همان مسیر اشخاصی نظیر حاج قاسم است که الگوسازی می‌کند و به حاکمیت ولایت و عدالت جهانی  می اندیشد. 

وی با تاکید براینکه الگوهای جبهه مقاومت می‌توانند به تنهایی مکتب ایجاد و تبیین کنند و حاج قاسم مصداق بارز این الگوها است تشریح کرد: جبهه مقاومت امروزی یک کنشگر به معنا واقعی است و این کنشگری مسیری دوراز منافع بوده و به دنبال مدینه فاضله و حاکمیت  آرمانشهری است. 

این مسئول مطرح کرد: چهارم، هدف جبهه مقاومت ایجاد اتحاد در جبهه جهان اسلام است و رویکرد تفرقه انگیزی که در بسیاری از جنبش های مبارزاتی و شبه پایداری  وجود دارد در جبهه مقاومت ما مشاهده نمی‌شود. غایت جبهه مقاومت شکستن انحصار ابرقدرتها و  از بین بردن سلطه فکری و اقتصادی و نظامی ابرقدرتهاست لذا جهان آینده بیش از آنکه برای جبهه مقاومت نگران کننده باشد برای غرب وحشتناک خواهد بود.

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: امپراطوری رسانه در صدد آن است که جبهه مقاومت را تروریست معرفی کند اما جبهه‌های مردمی مقاومت نشان داد که جبهه مقاومت برپایه حق است و ما قطعا شاهد حضور تشکل‌ها و جریان‌های مقاومت در منطقه خواهیم بود که بی‌شک این مسیر توسط نیرو عظیم الهی پشتیبانی و به مدینه فاضله نهایی و موعود تبدیل خواهد شد و با منتهی شدن به ظهور ما طعم واقعی آزادی را خواهیم چشید.