به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید علی قاسم زاده در مراسم یلدای نخبگانی استان قزوین اظهار کرد: طبق بیانات رهبر انقلاب نخبگان مهمترین ثروت انسانی و رکن مهم پیشرفت کشور هستند که این جمله اهمیت نخبگان در کشور را نشان میدهد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اظهار کرد: فرناندو هنریک محقق معاصر براین باور است که نخبگان با ایده،خلاقیت و نبوغ خود تمدن سازی میکنند که این باور نقش نخبگان در تاریخ را نشان میدهد که چگونه نخبگان در تمدنسازی و جریان سازی موثر هستند.
وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی در عرصه نخبگانی تشکیل بنیاد نخبگان بود که این بنیاد به صورت مستقل در مسیر شناسایی و حمایت نخبگان گام برمیدارد.
نماینده وزارت عتف در استان مطرح کرد: امروز تمدن غرب ایده اصلاح نژادی را در پیش گرفته است و در این بین یکی از نظریه پردازان غربی چنین مطرح میکند که ما اگر بخواهیم جامعهای موفق و آرمانی داشته باشیم باید یک جامعهای اصلاح شده از نژاد داشته باشیم به همین جهت کشورهای غربی در پذیرش انسانهای نخبه مشتاق هستند که این امر حاکی از آن است که جمعیت انسانی این کشورها به شدت روبه کاهش است و این فرآیند سبب میشود تا این کشورها در راستا جذب جمعیت انسانی کوشا باشند که البته در این بین به سبب منافع خود، از پذیرش جوامع نخبگانی در کشورهای خود استقبال میکنند و امکانات خوبی را نیز در اختیار نخبگان قرار میدهند که این اقدامات به پشتوانه تفکری است که مطرح میکند آنها نیازمند جمعیتی هستند که بیشتر اقشار آن نخبه است.
وی با تاکید براینکه تفکر اسلامی چنین اصلاح نژادی را نمیپذیرد، عنوان کرد: در دولت قبل مشاور امور بانوان رئیس جمهور نیز نگاه اصلاح نژادی داشتند و براین باور بودند که زنان کارتن خواب باید عقیم شوند تا هزینه دولت افزایش پیدا نکند اما ما براین باوریم که هر میزان نیرو نخبه از کشور خارج شود ضریب هوشی جامعه کاهش پیدا میکند و این امر برای ما بسیار خطرناک است زیرا درحالی که ما به دنبال تمدنسازی و تمدن نوین اسلامی هستیم نیازمند حضور جدی نخبگان در عرصههای مختلف نیز هستیم.
قاسمزاده یادآور شد: یکی از آسیبهای جدی جامعه آن است که نخبگان تمرکز خود را روی جذب شدن در دانشگاه دارند و بنظر میرسد ابتداعا هدایت شغلی نخبگان باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان یکی از جایگاههایی است که حضور نخبگان در آن لازم است افزود: یکی دیگر از آسیبهای ما این است که نخبگان ما فردگرا هستند، ینی ما اجتماعی از نخبگانی که با تخصصهای مختلف در کنار یکدیگر قرار بگیرند و بتوانند جهشی را در رشد علمی ایجاد کنند مشاهده نکرده،ایم و مسئله جمعگرایی انرژی و ظرفیتهاست که میتواند به خلق یک اثر ارزشمند و سوددهی منجر شود.
رئیس دانشگاه معین استان یادآورشد: بین استعداد درخشان با نخبه تفاوتهایی وجود دارد که متاسفانه در دورههای قبل مسئله کمیت آثار پژوهشی مورد توجه بود و این درحالی است که تجلی و نمود نخبگی باید به حل مسئله منجر شود.
وی تصریح کرد: فعالیت ما شناسایی استعداد نخبگان و تبدیل این افراد به فرد نخبه است و این فرآیند جز با تکیه بر مهارت و تمرین میسر نخواهد شد چرا که استعداد یکی از ابعاد وجودی انسان است و در کنار آن باید تمرین،تلاش،برنامه ریزی و پشتکار نیز وجود داشته باشد.
قاسمزاده یادآور شد: قزوین سرشار از جمعیت نخبگانی است که تمدن،تاریخ و فرهنگ آن به صراحت این مسئله را نشان میدهد و ما به عنوان یک محیط دانشگاهی این آمادگی را داریم تا استعدادهای خود را در اختیار بنیاد نخبگان قرار دهیم.
وی بااشاره به اینکه ما باید در حوزه بنیاد ملی نخبگان آیتم شناسی انجام دهیم ابراز کرد:ما باید پاسخگوی این سوال باشیم که آیا بنیاد نخبگان علاوه بر شناسایی استعدادهای برتر چه گرهای و مشکلی از مشکلات کشور را مرتفع کرده است؟
رئیس دانشگاهگفت: این یک آسیب شناسی جدی است و درپی آن ما متوجه میشویم که از ظرفیت نخبگانی باید چگونه استفاده کنیم چنانچه ما در صنعت خودرو با چالش و مشکلات بسیاری مواجه هستیم که با تکیه بر جوامع نخبگانی باید مساّل را مرتفع کنیم، البته این امر تا کنون به دلیل کم توجهی مسئولین به نخبگان و عدم تمایل نخبگان به عرضه استعداد خود است که باید مرتفع شود و بنیاد نخبگان باید توانایی و ظرفیتهای نخبگان را به مدیران و صنایع مختلف معرفی کند.
وی در پایان صحبتهایش مطرح کرد: در دولت سیزدهم رویکرد نخبگانی شکل گرفته که از نخبگان حمایت میشود اما در این بین ما نیازمند حرکتهای بیشتری از جانب نخبگان و بنیاد ملی نخبگان هستیم.
گفتنی است؛ مراسم یلدای نخبگانی؛ نشست صمیمانه نخبگان و آیندهسازان استان قزوین ۳۰ آذرماه با حضور مدیران و مسئولان و نیز نخبگان، استعدادهای برتر، رتبههای برتر آزمون سراسری و مدال آوران المپیادهای علمی در بنیاد نخبگان استان برگزار شد.