به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید علی قاسم زاده در گفتوگو با ویژه برنامه تلویزیونی سیمای استان قزوین با عنوان رهگشا و با موضوع روز دانشجو که شامگاه هجدهم آذرماه پخش شد اظهار کرد: استان قزوین یک استان دانشگاهی است و دانشگاه یکی از هویتهایی استانی محسوب میشود با شیوع ویروس کرونا در فضا دانشگاهی رخوت و سستی به وجود آمد، اما با گذشت دو سال پس از کرونا جنب و جوش ویژهای در استان ایجاد شد و دانشگاه در مسیر رشد و ترقی قرار گرفت؛ در این بین ظرفیت پذیرش دانشجو به ویژه در رشتههای مهارتی افزایش پیدا کرد و مراکز آموزشی که کارایی لازم را نداشتند جمعآوری یا ادغام شدند.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیان کرد: جمعیت دانشجویی در گذشته 130 هزار نفر بود و امروز بیش 30 هزار دانشجو در 40 مرکز آموزشی و دانشگاهی مشغول تحصیل هستند.
وی با تاکید براینکه استان باید از ظرفیت دانشگاهی استفاده کند گفت: دانشگاه در رتبه بندی تایمز جزو دانشگاههای پیشرو بوده، سومین دانشگاه جامع کشور، نهمین دانشگاه برتر و در رتبهبندی شانگهای جزو دانشگاههای برتر محسوب میشود.
رئیس دانشگاه معین استان مطرح کرد:کمکاری دانشگاه در دورههای پیشین و کمکاری مسئولان سبب شد تا ظرفیت دانشگاه در حل مسائل استانی بکار گرفته نشود و پژوهشگران سایر استانها برای حل مسائل استانی گام بردارند.
وی با تاکید براینکه رویکرد وزارت علوم رویکرد حل مسئله است ادامه داد: حل مسئله مطالبه جدی وزارت علوم از دانشجویان تکمیلی و هیأت علمی در قالبهای مختلف پایان نامه در سامانه طرح و ایده نان که مبتنی بر نظام ایدهها و نیازهاست تعریف میشود و افراد در پس ارائه ایده مشوقهایی نیز دریافت میکنند.
این مسئول تصریح کرد: در این سامانه صنایع و نهادهای مختلف به تشریح مسئله پرداخته و پژوهشگران نیز به فراخور تخصص و نیاز جامعه به طرح ایده میپردازند که در این بین اعتقاد ما این است که ظرفیت دانشگاه شناسایی شود و این ظرفیت در مسیر حل مسائل استانی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه تفاهم نامههای بسیاری در راستای رفع مشکلات استان متعقد شده است ابراز کرد: سال گذشته 40 قرارداد پژوهش محور منعقد شد که از مهمترین این قراردادها میتوان به قرارداد با نیروگاه در راستای مرتفع کردن سوخت نیروگاه و مراکز رشد اشاره کرد البته تاکنون از ظرفیت 50 نفر از دانشگاهیان در حوزه مسائل استانی استفاده شده اما این اقدام باید دوجانبه باشد که ادامه این زنجیره نیز نیازمند اعلام نیاز نهادها و صنایع مختلف است.
این مسئول با بیان اینکه از ظرفیت 320 عضو هیأت علمی برای پروژههای کلان استفاده نمیشود و لازم است صنعت به قشر نخبگانی اعتماد کند گفت: در ایام کرونا مسئله خوابگاه مغفول بود و در این راستا تمرکز ما برای دانشجویان بین المللی بود و پس از کرونا نیاز به خدمات رفاهی و مسئله افزایش دانشجو مطرح شد و خوابگاههای خود گردان نیز تغییر کاربری دادند که در این بین ما با مسئله کمبود بودجه نیز مواجه بودیم که البته درصدد حل مسائل رفاهی و خدمات نیز هستیم.
وی افزود: از سوی دیگر طبق قانون جوانی جمعیت خوابگاه متاهلی نیز در دستور کار ما قرار داشت و ما در تلاشیم تا از بودجه خوابگاه متاهلی و دریافت وام برای حل مسائل خوابگاهی استفاده کنیم.
نماینده وزارت عتف در استان تاکید کرد: ظرفیت آموزش مجازی در بخشهایی وجود دارد اما مختص به تمام بخشها نیست و این اقدام نیازمند زیرساخت های هزینه بر است که البته ما متوجه این موضوع بوده و به دنبال رفع نیازهای این حوزه خواهیم بود.
وی عنوان کرد: ما به دنبال مأموریت اصلی دانشگاه یعنی اقدامات بین المللی و جذب دانشجویان بین المللی هستیم زیرا اقدامات بین المللی میتواند معرف استان در کشورهای مختلف باشد.
قاسمزاده تشریح کرد: در ساختار کلی دانشگاهی اشتیاق به حضور در فعالیتهای سیاسی و تشکلهای دانشجویی کاسته شده است که البته اتفاقات سال گذشته نیز به این مسئله دامن زد اما دانشگاه محدودیتی برای فعالیتهای سیاسی و فرهنگی ندارد و دانشجویان و تشکلها در طیفها و دیدگاههای مختلف در دانشگاه مشغول فعالیت هستند و ما با تعدد برنامهها و استفاده از ظرفیتهای مختلف دانشجویی در دانشگاه در صدد ایجاد روحیه نشاط برای دانشجویان در عرصههای مختلف هستیم که البته کرسیهای آزاداندیشی در این بین میتواند بسیار اثرگذار باشد.
وی عنوان کرد: اخیرا برنامههای متعددی با حضور مسئولان استانی و کشوری در دانشگاه مبتنی بر پاسخ به مطالبات دانشجویی درحال اجرا است و روزهای دوشنبه ساعت 10 الی 12 به برنامههای فرهنگی اختصاص داده شده است.
وی افزود: ضرورت چشمه نور این است که مهمترین عوامل رشد فناوری و دانش علوم پایه و میان رشته ای خواهد بود و به عنوان ابر آزمایشگاه علمی استان مولفه هویتی علم و هاب شتابگر نور در کشور خواهد شد و پژوهشگران مطرح دنیا و کشور می توانند در آن به تحقیقات بپردازند.
رئیس دانشگاه معین استان تاکید کرد: چشمه نور به تولیدات کیفی و ارزشمند کمک کنند و در علوم کشاوری، پزشکی، علوم پایه، فیزیک، مهندسی هوا و فضا و هواپیما سازی موثر و مشکل گشا است.
وی ادامه داد: در ابتدا شکل گیری این پروژه زمین بنا شد تا 50 هکتار از زمینهای دانشگاه به پروژه چشمه نور اهدا شود و این پروژه از سال 90 راه اندازی شود اما اتفاقی نیفتاد و بودجه برای پروزه ثبت نشده بود که این امر ناشی از آن بود که اهمیت موضوع برای مسئولین وقت تشریح نشده بود و احساس ضرورتی برای اجرای پروژه وجود نداشت و در این بین برخی استانها به دنبال خارج کردن پروژه چشمه نور از استان بودند.
وی مطرح کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان مجوز ساخت و ساز و تامین اعتبار زیرساختی برای پروژه مطرح شد و وزارت علوم نیز پیگیر اجرای پروژه بود.
وی با تاکید براینکه اجرا پروژه نیازمند 200 میلیون یورو است بیان کرد: دولت پشتیبان اجرای این پروژه است و وظایفی از جمله تربیت نیرو انسانی نیز به دانشگاه امام واگذار شده که به این منظور رشته شتابگرد ذرات از سال جاری در دانشگاه کلید خورد.
وی گفت: طبق اعلام سازمان سنجش ما بیش از ظرفیت موجود دانشجو پذیرش داشتیم که به یقین موکلف به تامین نیازهای دانشجویان جدید ورود هستیم و در این مسیر از تمام تلاش خود استفاده خواهیم کرد. جاری دوبرابر سال گذشته بودبخش مشکلات رفاهی تشدید بشه دانشجو استان دیگه افزایش مکلف خارج استان ظرفیت لازم را مهیبا کنیم امیدواریم افزیاش مشکلات مرتفع شود به 3 کشور برسانیم.
وی در پایان صحبتهایش از افزایش تعداد دانشجویان بین المللی در دانشگاه و حضور دانشجویان غیرایرانی از 20 کشور خبرداد و گفت: معتقدیم دانشجو باید مطالبهگر و پرجنب و جوش باشد و تلاش ما در راستا انجام اقدامات متعدد نیز مبنی بر همین امر است.
ویژه برنامه رهگشا با حضور رئیس دانشگاه را در تلوبیون ببینید (کلیک کنید)