استان قزوین عالم پرور و آسمان آن پر از ستاره‌های درخشان است

درج شده توسط: روابط عمومی

استان قزوین عالم پرور و آسمان آن پر از ستاره‌های درخشان است

03 Dec 2023

کد خبر : 1889529

تعداد بازدید : 928

دکتر سید علی قاسم‌زاده در مراسم قدردانی از عوامل برگزاری همایش بین المللی قزوین شناسی که بعدازظهر شنبه 11 آذر در سالن جلسات ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: رسالت اصلی دانشگاه جامعه گرایی و جامعه محوری است .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید علی قاسم‌زاده در مراسم قدردانی از حامیان ایجاد تالار قزوین‌شناسی در دانشگاه که بعدازظهر شنبه 11 آذر در سالن جلسات ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: رسالت اصلی دانشگاه جامعه گرایی و جامعه محوری است که برنامه قزوین شناسی نیز ذیل این موضوع قرار داشت و به عنوان یک برنامه جدی برای وزارت علوم مطرح شد چراکه خلاء برنامه اینچنینی در استان احساس می‌شد و ورود دانشگاه در این عرصه به عنوان مرجع در واقع گامی برای تحقق ماموریت خود بود.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) ابراز کرد: هویت مردم در عصر معاصر درحال فراموشی است و ما شکاف نسلی در حوزه هویتی هستیم که علت این امر را تاحدودی می‌توان به مسئله مهاجر پذیری و صنعتی شدن استان نسبت داد که در این میان رسالت دانشگاه جلوگیری از شکاف موجود و احیا هویت استانی است.

نماینده وزارت عتف در استان مطرح کرد: خاک استان قزوین عالم پرور و آسمان آن پر از ستاره‌های درخشان در عرصه‌های مختلف است و این امر نشان از ظرفیت قابل توجه استان است که تاکنون کمرنگ بوده و برای برجسته شدن آن لازم است نهادهای کوچک دغدغه مند مورد حمایت قرار بگیرند که از دیدگاه ما دانشگاه بهترین مرجع فرهیختگانی جامعه برای حمایت از برنامه‌های فرهنگی است.

وی با تاکید براینکه دانشگاه آماده حمایت از انجمن خوشنویسی است ادامه داد: سیاست دولت سیزدهم مردمی‌سازی است و اجتماع کنونی ما که در کنار نهادهای مردمی و دغدغه مداران عرصه فرهنگ و تاریخ قرار گرفته‌ایم نیز به نوبه‌ای مردمی سازی و حرکت در این مسیر است.

رئیس دانشگاه معین استان تشکیل بنیاد حامیان را نیز شکل دیگری از مردمی‌سازی دانشگاه دانست و عنوان کرد: دانشگاه هویت استان است و به تعبیر رهبر انقلاب دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) آبروی نظام است که نام بنیانگذار انقلاب برای آن انتخاب شده و لازم است به عنوان صادرکننده فرهنگ در جامعه فعالیت کند.

وی افزود: متاسفانه تاکنون به خوبی ظرفیت گردشگری استان در بعد تاریخی و فرهنگی مطرح نشده است و ما تلاش کردیم فرهنگ و تاریخ استان را به 12 زبان رایج دنیا ترجمه کرده و در اختیار دانشجویان بین المللی قرار دهیم.

رئیس دانشگاه تشریح کرد: طی دوسال گذشته دانشگاه میزبان دانشجویان غیر ایرانی از 20 کشور دنیا بود که این تعداد افزایش خواهد داشت و ما در این بین تلاش می‌کنیم تا به عنوان مرجع بتوانیم هویت استان را در ابعاد مختلف تقویت کرده و به مردم بازگردانیم.

وی در پایان صحبت‌هایش با بیان اینکه راه اندازی رشته گرافیک و خوشنویسی در دستور کار دانشگاه قرار دارد گفت: دانشگاه توسعه فرهنگی و احیا هویت استانی و ملی را ماموریت خود می‌داند و تلاش می‌کند تا برنامه‌های فرهنگی اثرگذار به صورت مستمر اجرایی شود.

دکتر مهدی نوریان، مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه و رئیس دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی در ادامه این جلسه اظهار کرد: اغلب کتب اهدا شده به کتابخانه، در حوزه کتب خطی و چاپ سنگی هستند که این امر برای ما بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: تالار قزوین شناسی به ویژه دیوار مشاهر اقدام شایسته و فاخری بود که در حوزه قزوین شناسی شکل گرفت.

این مسئول در پایان صحبت‌هایش تصریح کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) تاکنون برند علمی استان بوده و امیدواریم ما بتوانیم به عنوان برند هنر خوشنویسی نیز فعالیت داشته باشیم.

دکتر علی صالحی شهیدی،نویسنده و پژوهشگر قزوین در ادامه این نشست عنوان کرد: آرزوی دیرینه من از زمانی که مطالعه را آغاز کردم داشتن کتابخانه جامع بود که محقق نشد اما حالا توانسته‌ام با اهدا 5 هزار جلدکتاب به دانشگاه به آرزو دیرینه خود برسم که این برای افتخار بزرگی است.

محمدعلی حضرتی ها، پژوهشگر تاریخ قزوین در ادامه این جلسه عنوان کرد: ارتباط شهر و دانشگاه که طی سال‌های گذشته از یکدیگر گسسته شده بود با وجود اتفاقات اخیر و اقدامات فرهنگی دانشگاه درخصوص هویت قزوین در مسیر ترمیم و پیوستگی قرار گرفت که پا امیدواریم این ارتباط تازه سبب رقم خوردن دوران جدید از فرهنگ شناسی باشد و این اقدامات به صورت مستمر ادامه پیدا کند.

گفتنی است طی فرآیند جلسه مطالب مهمی از قبیل توجه به قزوین به عنوان میراث گرانقدری از تاریخ قزوین، احیا و نکوداشت مقام شعرا و علما و امکان تاریخی، تبدیل شدن دانشگاه به مرکز هنر به ویژه هنر خوشنویسی، ایجاد دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه، استفاده از تالار قزوین شناسایی به عنوان مکانی برای بازدیدهای کشوری و بین المللی، حفظ جایگاه تالار قزوین شناسی به عنوان یادگاری از اسناد تاریخی، استفاده از ظرفیت دانشجویی برای انجام مطالعات عمیق درخصوص قزوین، قزوین شناسی و چه بسا خاندان شناسی در قزوین توسط اعضا جلسه مطرح شد.