در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان با نمایندگان مجلس چه گذشت؟روایتی از هلدینگ تا انتصابات

درج شده توسط: روابط عمومی

در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان با نمایندگان مجلس چه گذشت؟روایتی از هلدینگ تا انتصابات

28 Nov 2023

کد خبر : 1801144

تعداد بازدید : 3279

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، با در پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، به همت انجمن اسلامی دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با نمایندگان مجلس استان قزوین روز دوشنبه 6 آذرماه در سالن اجتماعات دهخدا دانشکده علوم انسانی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، با در پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، به همت انجمن اسلامی دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با نمایندگان مجلس استان قزوین روز دوشنبه 6 آذرماه در سالن اجتماعات دهخدا دانشکده علوم انسانی دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه مهدی ملکی، دبیر تشکل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه هدف از برگزاری این جلسه را آگاهی بخشی جامعه به ویژه قشر دانشجویی نسبت به مسئله انتخاب نماینده اصلح و مشارکت در انتخابات دانست، در ادامه این جلسه نیز فاطمه عباسی مسئول دفتر خواهران انجمن اسلامی دانشگاه اظهار کرد: مجلس یازدهم با شعار شفافیت که یکی از شعارهای اصلی خود بود روی کار آمد چرا پس از گذشت حدود ۴ سال تکلیف شفافیت در گیر و دار مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و مجلس است؟ به چه علت شفافیت در مجمع تشخیص مصلحت گرفتار شده و مجلس شفافیت خود را ملزم به شفافیت سایر ارگان‌ها از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌داند؟ با توجه به ظرفیت سران قوا برای حل این موضوع چرا از این توانایی قوه‌های سه گانه استفاده نمی‌شود؟

وی افزود: البته تعدادی از نمایندگان داوطلبانه نظرات و اقدامات خود را شفاف اعلام کردند که این کافی نیست و  سازکار رسمی این مسئله مشخص نمی‌شود، نتیجه پیگیری‌های خود را برای مردم به صورت واضح بیان کنید. در مجلس یازدهم سه نفر از نمایندگان استان از سازکار شورای ائتلاف به مردم معرفی شدند، سوال از سه نماینده محترم این است که آیا سازکار شورای ائتلاف را در انتخابات مجلس دوازدهم می‌پذیرند و نسبت به آن متعهد هستند و همچنین از لیست کاندیداهای ائتلاف حمایت علنی می‌کنند؟

این مسئول ادامه داد: سوال ما از نماینده مردم تاکستان این است که چرا شما در رسانه‌ها و فضای مجازی متهم به دخالت در انتصابات در شهرستان تاکستان هستید؟ آیا پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب استاندار از جنابعالی برای مشورت در انتصابات مسئولین شهرستان‌ها نظرخواهی می‌کند؟ با توجه به اینکه در هیئت اجرایی انتخابات در شهرستان تاکستان رد صلاحیت شده‌اید به نظر شما علت این رد صلاحیت چیست و همچنین علت دقیق اختلاف خود با استاندار را برای دانشجویان بیان کنید.

عباسی خطاب به محمدبیگی تشریح کرد: پس از پیگیری‌های شما در خصوص پروژه بیمارستان هزار تختخوابی در نهایت تکلیف پروژه به کجا منتهی شد؟ آیا مصاحبه‌ها و مواضع استاندار خطاب به مخالفت‌های شماست که سرمایه‌گذار دیگر عزمی برای راه‌اندازی ندارد بفرمایید مردم تا چه زمانی هزینه‌های اختلاف شما مسئولین را باید پرداخت کنند؟ دلیل، مستندات و مدارک خود را مبنی بر تخلف و تبانی‌های احتمالی که به محاکم قضایی و کمیسیون اصل ۹۰ ارائه شده و آخرین نتیجه را بیان کنید. از سوی دیگر لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان بعداز 12 سال علی رغم داشتن برخی نکات اصلاحی به نقطه مطلوب رسیده است اما در مجلس معطل مانده است آیا همچنان برنامه ریزی خاصی در این حوزه وجود ندارد؟

وی خطالب به سیاهکلی عنوان کرد: در جریان استیضاح وزیر سابق صمت از بعضی از تریبون‌های رسمی و برخی از رسانه‌ها متهم به توقعات غیرقانونی از وزیر شده‌اید در این خصوص برای دانشجویان روشنگری کنید و بفرمایید فایده این استیضاح برای مردم چه بود؟ یکی از طرح‌هایی که شما در مجلس داشتید نصب دوربین عدالت در محاکم قضایی بود سرانجام این طرح به کجا رسید و چرا اجرایی نمی‌شود؟

این مسئول خطاب به نماینده بوئین زهرا و آوج ابراز کرد: شما تنها نماینده حوزه انتخابی بوئین زهرا و آوج هستید یا وظیفه استانی هم در پیگیری مشکلات و مسائل استانی دارید؟ در اذهان عمومی مطرح شده که شما از استاندار حمایت می‌کنید و دلیل این حمایت را نیز چنین مطرح کردند که همراهی و هماهنگی شما و استاندار در انتصابات با گزینه‌های پیشنهادی که داشتید در مسئولیت‌های حوزه انتخابیه باعث این ابهامات شده است در خصوص صحت این موضوع برای دانشجویان شفاف‌سازی کنید؟ و برای وظایف نظارتی در استان چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

در ادامه یکی از دانشجویان نیز به مسائل مختلفی از قبیل شفافیت عملکردی نمایندگان، شفافیت شغلی و جایگاه خانواده نمایندگان، مسئله عدم توجه نمایندگان به اشتغال، ازدواج و قانون جوانی جمعیت پرداخت.

یکی دیگر از دانشجویان نیز در ادامه این جلسه درخصوص وضعیت بازنشستگی قشر کارگر و مسئله بیمه کارگران مطالبات خود را مطرح کرد و آخرین دانشجو مطالبه گر نیز ضمن اشاره به مسائل مرتبط با بیمه کارگران، مسئله وجود کارگران روزمزد و نبود شغل برای افراد را مطرح کرد.

دانشجوی دیگری نیز درخصوص وضعیت استخدام سربازان مطالباتی داشت که آن را مطرح کرد.

در ادامه این جلسه فاطمه محمد بیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک با بیان اینکه مجلس یازدهم مظهر وحدت بود که تاکنون نیز خدمات شایانی داشته است اظهار کرد: بسیج امروز در یک حرکت جهانی تعریف می‌شود و ما در شرایط اقدامات بسیجی کشورهای مختلف درخصوص غزه هستیم چنانکه جریانی که سال گذشته به دنبال فروپاشی نظام بود امروز تمام جایگاه و سرمایه اجتماعی خود در دنیا را از دست داده است به گونه‌ای که حوادث این یکسال نشان داد جریان مستمر انقلاب اسلامی و ظهور به زودی بر سراسر دنیا سایه خواهد انداخت و دنیا نگاهی متفاوت به انقلاب اسلامی خواهد داشت.

وی با تاکید براینکه : امروز اگر از مشارکت حرف می‌زنیم باید به دنبال افزایش سرمایه‌های اجتماعی مردم باشیم تا بتوانیم به پشتوانه این مشارکت و سرمایه‌های اجتماعی بحران‌های پیش روی نظام را حل کنیم عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی ۳۰ مورد قانون گذاری متقن و کلیدی داشته است که تصویب قانون راهبردی لغو تحریم‌ها در مجلس دریچه دیپلماسی دنیا را به روی جمهوری اسلامی باز کرد.

وی ادامه داد: دیپلماسی کشور به ۱+۵ گره خورده بود اما مجلس با قانون لغو راهبردی تحریم‌ها ریل دولت سیزدهم را تغییر داد و کشور را وارد عرصه‌های جهانی کرد. افزون براینکه در مدت سه سال و نیم اخیر ۱۸ هزار تخت به تخت‌های بیمارستانی اضافه شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه در هفته دولت ۳۰ پروژه با اعتبار بیش از ۳ هزار میلیارد تومان در استان قزوین افتتاح شد مطرح کرد: در استان قزوین ۸۰ پروژه عمرانی در حوزه سلامت وجود دارد و قزوین به پایتخت پروژه‌های عمرانی سلامت در کشور تبدیل شده است.

وی در پاسخ به سوال دانشجویان در خصوص بیمارستان هزار تخت خوابی گفت: مخالف ساخت بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی نیستم، اما مشکلاتی مانند استفاده از زمین آموزشی برای مصارف غیرآموزشی، نداشتن مجوز پدافند غیرعامل و برخی مسائل و نیاز به مجوزها باعث شده که بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی ساخته نشود.

 وی با بیان اینکه نقدهایی به مدیریت استان داریم، عنوان کرد: علاوه بر نقد نکات مثبت مدیریت استان را نیز قابل تقدیر می‌دانیم و معتقد هستم همه باید به دنبال وحدت باشیم.

این مسئول ابراز کرد: نمایندگان در جایگاه شیشه‌ای و در معرض دید همگان قرار دارند و در این حوزه ما به دفعات شفاف سازی‌های لازم را انجام داده‌ایم.

وی با تاکید براینکه در قانون جوانی جمعیت مصوبات و تسهیلات ویژه‌ای ازجمله مسکن، خودرو، زمین و وام برای خانواده‌ها تعریف شده و هزاران نفر نیز از این تسهیلات استفاده کردند مطرح کرد: درخصوص لایحه خشنونت علیه زنان نیز اسنادی وجود داشت که با قوانین، شرعیات، سلامت و سایر مسائل در تضاد بود که ما درخواست اصلاح آن را صادرکردیم.

محمدبیگی در پایان صحبت‌هایش گفت: ما دنبال آنیم تا بتوانیم مسیر زن تراز مسلمان انقلاب را در پیشرفت جامعه ترسیم کنیم چراکه زن مسلمان ایرانی را پایه‌گذار تمدن نوین اسلامی می‌دانیم.

لطف الله سیاهکلی در ادامه این نشست با تاکید براینکه فعالیت‌های دانشجویی در کشور برای تنظیم مسیر مسئولین در ارائه خدمات اثرگذار است و باید این فعالیت‌ها افزایش پیدا کند اظهار کرد: قانون صیانت از مردم در برابر تحریم‌ها یک اقدام بزرگ بود و حربه دنیا در برابر کشورهایی مانند ایران دموکراسی است و از این زاویه کشورهایی مثل ما را منکوب می کند که با تصویب این قانون، نمایندگان مردم در برابر دشمن ایستادند.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وضع قانون کسب و کار، قانون دانش بنیان، قانون سنددار شدن زمین‌های کشاورزی، افزایش بودجه استان از 385 میلیارد تومان در سال 99 به 2100 میلیارد تومان و تعیین تکلیف بخش عمده‌ای از زمین و املاک اوقافی در قزوین از جمله اقدامات خوب مجلس و نمایندگان بود.

وی بیان کرد: باید از ظرفیت اتحادی که بین 4 نماینده مجلس استان قزوین ایجاد شده نهایت استفاده را برای توسعه استان قزوین استفاده کرد و درخصوص  شفافیت مصلحت نظام نیز نظر ما این است که مطالبه گری برای شفافیت باید از مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شود.

این مسئول با تاکید براینکه دانشگاه بر روی قوانین مصوب شده در مجلس به طور علمی تحقیق و مطالعه داشته باشد ادامه داد: ما و مجلس موافق شفافیت آرا هستیم.

وی در پاسخ به سوال دانشجویان تاکید کرد: برای اولین بار شاهد جمع شدن مافیای خودرو در کشور هستیم و این نتیجه تلاش‌های صورت گرفته برای استیضاح وزیر قبلی صمت است.

 سیاهکلی گفت: با ضعف مدیریت در استان روبرو هستیم اما روش برخورد با این ضعف از نظر من متفاوت است و به شیوه دیگری مسائل را پیگیری می‌کنیم درخصوص مسئله شورای ائتلاف هم می‌گویم که به سازکار شورای ائتلاف پایبند هستم و از خروجی لیست شورای ائتلاف حمایت می‌کنم و اگر شورا نیاز ببیند حتما کنار می‌کشم.

این نماینده مجلس در پایان با بیان اینکه در رابطه با غفاری نباید مشکل را فقط در قوه قضاییه دانست، عنوان کرد: حوزه اجرایی استان نیز باید در برابر غفاری پاسخگو باشد و در خصوص قانون بیمه کارگران نیز اقداماتی صورت گرفته که در سال جاری اجرا و مسئله بیمه کارگران نیز پیگیری خواهد شد.

روح الله عباسپور، نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه مطرح کرد: رسالت اصلی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی ریل گذاری و ایجاد چارچوب برای حرکت قوای دیگر کشور است، اینکه مجلس در حوزه قانون گذاری اقدامات بزرگ و قابل قبولی را انجام داده است قابل انکار نیست و اقدام مجلس در حوزه قانون لغو راهبردی تحریم‌ها کار بی سابقه‌ای بود که مورد تقدیر رهبر انقلاب نیز قرار گرفت.

وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس خود داوطلب شفافیت هستند، افزود: این قانون در مجلس مصوب شده اما برای تعیین تکلیف در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل مانده و باید از مجمع مطالبه شود همچنین برای اعلام آرای خود در مجلس به صورت شفاف هم اعلام آمادگی کرده‌ایم و مشکلی از این حیث نداریم.

این مسئول تشریح کرد: با شورای ائتلاف جلسات مستمر داشته و مشکلی با آنها نداریم اما نمی‌توانیم وظایف نمایندگی مجلس را به احزاب و افراد دیگری تفویض کنیم چراکه این کار غیر قانونی است  و درخصوص انتصابات نیز باید بگویم مقام معظم رهبری بر عدم دخالت نمایندگان در حوزه اجرا و انتصابات تاکید دارند اما مدیران اجرایی کشور را به مشورت با نمایندگان توصیه می‌کنند که در اینجا باید مرز بین دخالت و مشورت را تفکیک کنیم تا بتوانیم این دو را بشناسیم.

وی در پاسخ به پرسش دانشجویان مبنی بر مسائل مردم و استان بیان کرد: مقام معظم رهبری به نمایندگان توصیه کرده‌اند که در بین مردم حاضر شوند و زمانی که بین مردم می‌رویم طبیعتا مردم درخواست‌هایی را در رابطه با مشکلات خود دارند و اگر این مشکلات را پیگیری کنیم به اسم دخالت نوشته می‌شود از سوی دیگر جریان به ما تاکید می‌کند که چرا نااهلان مسئولیت گرفته‌اند اما اگر همین مطالبه را پیگیری کنیم به دخالت در انتصابات محکوم می‌شویم.

 عباسپور با تاکید براینکه نتیجه پیگیری سد بالاخانلو یا آب آبیک که توسط مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام شد به تمام استان خواهد رسید عنوان کرد: افزایش بودجه استان از ۳۵۰ میلیارد تومان به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان نتیجه کار و همدلی مجمع نمایندگان بوده و نگاه ما استانی است.

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: بنده به افزایش سن بازنشستگی رای ندادم و در مجلس نیز به دنبال مسئله رفع مشکلات قشر کارگر بودم که این امر در سند هفتم توسعه در قالب صندوق مطرح شد و درخصوص سربازی نیز طبق طرح هایی که در دست اقدام است مدت سربازی به 12 ماه رسیده و حقوق سربازان نیز نزدیک به افراد شاغل است اما برای استخدام باید نظر ادارت استخدامی نیز لحاظ شود.

رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر دخالت در انتصابات و امور اجرایی کشور پایبند هستم و در این بین تنها نگاه ما این است که استاندار و مدیران اجرایی در امور با نمایندگان که منتخب مردم هستند مشورت کنند و نمایندگان نیز در این حوزه حق اظهارنظر دارند.

وی افزود: مدیران اجرایی استان باید به بخش‌های تاکستان سفر کنند و از نزدیک با مشکلات آشنا شوند و اقدامات دولت برای مردم تاکستان باید بررسی و مطالعه شود چراکه تاکستان با مشکلات عدیده‌ای در حوزه بی آبی روبرو است و نیاز است مدیریت استان و دولت فکری جدی برای تغییر این وضعیت داشته باشد که البته در این بین برخی‌ها مانع توسعه شهرستان تاکستان هستند.

رحمانی مسئولین را خدمت‌گذار مردم دانست و تشریح کرد: خود را به دولت و قوه مجریه محدود نمی‌کنم و از هر ابزاری برای خدمت رسانی به مردم استفاده می‌کنم و درخصوص مسئله حمایت ازغفاری نیز باید بگویم من هرگز از کسی که منافع عمومی مردم را لگدمال کرده دفاع نکرده و نخواهم کرد چنانچه غفاری هم اکنون حدود 146 میلیارد تومان مالیات و همچنین بیش از 30 هزار میلیارد تومان بدهکار است و این یعنی دارای مجوز بوده که باید مالیات و یا جریمه آن را بدهد  و در این حوزه باید ببینیم چه کسی به این شرکت مجوز داده و چه کسی بر کار این شرکت نظارت کرده است از سوی دیگر برخی افراد در این شرکت سرمایه گذاری کرده و سود کلان برده‌اند که تمام این موارد باید بررسی شود البته براین باوریم که اگر این شرکت به درستی مدیریت می شد به 20 شرکت تبدیل نمی شد امروز هم معتقدم باید این افراد تحت الحفظ آزاد شده و بدهی مردم را بدهند.

وی در پایان صحبت‌هایش با تاکید به دریافت هفت پروژه ملی در استان گفت: من رد صلاحیت شدم و باید مناظره برگزار کنند و اگر دلیلی بر رد صلاحیتم دارند در محاکم قضایی پاسخگو باشند با این حال پیگیر مسائل بوده و به دنبال آن رفتم و درخصوص قانون بازنشستگی هم باید بگویم این راه ادامه طرح شهید رجایی است.

خبر: مطهره میرزایی

عکس: حسین رشوند- امیرحسین رحمانی